همایش مجازی گفتگو برای نجات ایران
با حضور و نظر طیف وسیعی از فعالان سیاسی و مدنی داخل و خارج از کشور
حاکمیت جمهوری اسلامی زندگی روزمره مردم ایران و سرنوشت کهن این کشور را با بحرانهای متعدد و متراکمی روبرو کرده است.
نفی آزادیها، سرکوب وحشیانه زنان و مردان و حتی کودکان، افزایش فقر و فاصلههای طبقاتی، سقوط آزاد ارزش پول ملی و تورم کمرشکنی که بار سنگین آن قامت اکثر مردم را خم کرده است، سیاست خارجی ماجراجویانه و دشمنمحور، فساد گسترده، تبعیضهای روزافزون در بسیاری از عرصههای جنسیتی، مذهبی، قومی و زبانی، بحران محیط زیستی و… چند دهه است که جامعه ایران را به تلاش برای تغییر سرنوشت خویش به اشکال مختلف واداشته است؛ از شرکت در انتخابات که با انسداد سیاسی هسته سخت ولایی قدرت مواجه شد تا تجمعات مطالبهمحور، نافرمانیهای مدنی و اعتراضات خیابانی.
ولی بحرانِ بحرانها یعنی ساختار تناقضآلود نظام سیاسی و قانون اساسی کشور و قدرت غیرپاسخگو و مسئولیتناپذیر برآمده از آن، روزگار را بر ملت و میهن ما تاریک کرده و راه را بر بهروزی مردم رنجدیده ایران بسته است.
اعتراضات به حق مردم که با لجاجت حکومت یکسره با سلاح سرکوب و حبس و اعدام مواجه شده و به خصوص حوادث خونبار ماهها و سالهای اخیر حقایق بزرگی را به ملت ما ثابت کرده و جامعه را از اصلاح در چارچوب ساختار موجود مأیوس نموده است.
این حقایق بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی را به چارهاندیشی برای نجات مردم و کشور واداشته و هماندیشی درباره راههای پیشنهادی، مدتهاست که در دستور کار بسیاری از دلسوزان وطندوست در داخل و خارج از کشور قرار گرفته است.
انتشار بیانیهها و منشورهای مختلف در داخل و خارج از کشور از سوی فعالان جامعه مدنی و سیاسی گوناگون، مباحث و گفتگوهای زیادی را در همین راستا دامن زده است. از جمله، آخرین بیانیه میرحسین موسوی و بویژه طرح سه مرحلهای ارائه شده در آن، جهتگذاری خشونت پرهیز از طریق تاسیس مجلس موسسان دموکراتیک و فراگیر برای تدوین قانون اساسی نوین ایران و استقرار نظامی برخاسته از اراده مردم، مبتنی بر حکومت قانون و منطبق با موازین حقوق بشری در چارچوب ایرانی مستقل و یکپارچه، ضرورت مبرم یک گفتگوی ملی برای نجات ایران را دو چندان کرده است.
در این میان، همایش مجازی «گفتگو برای نجات ایران» نیز میخواهد میزبان نظرات و راهکارهای مختلف در این امر مهم باشد.
از ۴۲ شرکت کننده در این همایش ۲۳ نفر از داخل کشور (که ۸ نفرشان در زندان به سر میبرند) و ۱۹ نفر از خارجِ کشورند. تاکید همایش برای شنیدن صدای فعالان سیاسی و صنفی و مدنی و دادخواه از داخل کشور بدان خاطر است که اولا هر گونه تغییری در بستر داخل اتفاق میافتد و ثانیا شاید نگاهها و راهکارهای آن عزیزان بیش از دیگران پای بر زمینِ واقعیت داشته باشد. ضمن آنکه ایرانیان خارج از کشور نیز بخشی از جامعه مدنی بزرگ ایران هستند و همفکری دلسوزان مردم و میهن از داخل و خارج از کشور میتواند به افقگشاییهای بیشتر و شکل گیری راهکارهای رو به پیش جهت نجات ایران، یاری افزونتری برساند.
از تصاویر و نامهای میهمانان آشکار است که این همایش چه طیف وسیع و متنوعی از فعالان سیاسی و مدنی و مطالبهگران و دادخواهان را در بر گرفته است.
همایش در ۶ پنل و در ۲ روز برگزار میشود:
• پنل اول: ایران نیازمند و مهیای تحولی بنیادین
• پنل دوم: رنگین کمان ایران، جامعه مدنی و دادخواهان
• پنل سوم: آینده ایران؛ تقابل گفتمانها
• پنل چهارم: دست به دست هم دهیم به مهر
• پنل پنجم: تحولات فرهنگی برای نجات ایران
• پنل ششم: بلوکها و منشورها؛ راهی به سوی آینده
شرکت کنندگان در سمینار:
نرگس محمدی – کیوان صمیمی – حاتم قادری – ابوالفضل قدیانی – مهرداد خوانساری – الهه امیرانتظام – مهدی نصیری – سعید مدنی – فائزه هاشمی – مهرانگیز کار – صدیقه وسمقی – مهرداد درویشپور- هاشم آغاجری- نیره توحیدی- علی کشتگر- گلرخ ایرایی- اردشیر امیرارجمند – منصوره شجاعی – مهوش ثابت شهریاری – بهزاد کریمی – عدنان حسنپور – مریم سطوت – علیرضا رجایی – مصطفی تاجزاده- منیره برادران – تقی رحمانی- رضا علیجانی – علی افشاری – محسن کدیور – محمدجواد اکبرین – عالیه مطلبزاده – عزیز قاسمزاده – پروین فهیمی- مهدی نوربخش- فریبا کمالآبادی – احسان شریعتی – علیرضا بهشتی شیرازی – زهرا رحیمی – حسین رفیعی – بهزاد قربانیاننژاد – عبدالله ناصری – عبدالله مؤمنی.
از دوستان اهل رسانه و خبرنگاران محترم خواهشمندیم با انعکاس صدای این مجموعه به «گفتگو برای نجات ایران» یاری برسانند.
همایش مجازی “گفتگو برای نجات ایران” جمعه و شنبه اول و دوم اردیبهشت ۱۴۰۲ از ساعت ۲۱ به وقت ایران در کلابهاوس برگزار خواهد شد.
نشانی همایش: https://bit.ly/3KQ2ptK
همایش مجازی “گفتگو برای نجات ایران”
منبع: کانال تلگرام کلمه