بیانیه فرهنگیان با ۷ دلیل؛ نه به “انتخابات”

آنچه ولو دلسوزانه وعده می‌دهند حتی اگر پیروز انتخابات باشند سرابی بیش نیست | شرکت در انتخابات را ولو با فرض پیروزی کاندیدای اصلاح طلب اشتباه، بدون نتیجه در حل مشکلات و از همه بدتر عامل افزایش مشروعیت و انگیزه سرکوب بیشتر مطالبه گران و معترضان میدانیم و از این طریق اعلام می نماییم که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نخواهیم کرد. 

▫️با درود به هموطنان عزیز و گرامی 

با توجه به شرایط روز جامعه و برگزاری انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری لازم دیدیم تا برای دفاع از جمهوریت و براساس حقوق شهروندی همانند کسانی که برای شرکت در انتخابات و حمایت از کاندیدای مورد نظر خود تلاش میکنند ما نیز اگرچه برخلاف آنها از هیچ امکاناتی برای برپایی «ستاد مخالفان شرکت در انتخابات» برخوردار نیستیم اما از طریق نوشتن این بیانیه نظر خود را با شما در میان بگذاریم. 

برکسی پوشیده نیست که وقوع انقلاب و حوادث بعد از آن و جنگ ۸ ساله پیامدهای منفی فراوانی به همراه داشت که ناخواسته گریبانگیر همه ما شد.برای حل مشکلات پذیرفتیم که راه اصلاحات تدریجی را پیش بگیریم.اما بخش قدرتمندتر حاکمیت به طرق مختلف در مقابل خواست اکثریت مردم ایستاد. با این وجود مردم ناامید نشدند و حماسه حضور واقعی در انتخابات را در سال ۸۸ رقم زدند اما نتیجه آن شد که همه میدانیم.ولی باز هم مردم به سیاستمداران اعتماد کرده و سال ۹۲ هم برای اعتراض به نتیجه انتخابات قبل و هم امید به اصلاح پای صندوق آمدند.نتیجه نسبتا رضایت بخش بود.بخصوص با انعقاد برجام، از بین رفتن تحریم ها و دفع خطر جنگ. اما وقایع تلخ سال ۹۶ و ۹۸ ، شلیک به هواپیمای اکراینی و کتمان آن،تورم افسار گسیخته،آتش زدن برجام در مجلس و فرمان ممنوعیت ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی نشان داد که مسئله صرفا به ناتوانی رئیس دولت  و کابینه باز نمیگردد. اینجا بود که مردم از سال ۹۸ به این باور رسیدند که دیگر به هیچ وجه اصلاحات ممکن نیست و شرکت در انتخابات و تعویض بازیگران قدرت نه تنها هیچ تاثیر مثبتی در زندگی آنها ندارد بلکه با مشروعیت بخشیدن به حکومت به سرکوبگری آن مشروعیت می بخشند.از ۹۸ تا امروز بخصوص با ورود نسل موسوم به Z به عرصه اجتماعی و فشار ناشی از حضور جمعیت بیش از ۱۵ میلیونی این نسل که در بیان و پیگیری مطالبات خود از نوعی صراحت و شجاعت بیشتر و شاید بردباری کمتر برخوردارند مردم با عدم مشارکت در سه انتخابات متوالی با صدای رسا یک «نه» بزرگ به حکومت گفتند. اما اتاق فکر حکومت به خوبی میداند که گسترش عدم مشارکت میتواند به عامل همگرایی و انسجام بخشی مخالفان تبدیل شود. و به دلیل بروز مشکلات اقتصادی بویژه در صورت افزایش قیمت بنزین، اعمال محدودیت های اجتماعی و فرهنگی بویژه بر همان نسل  Z و بازگشت تحریم ها احتمال وقوع اعتراضات گسترده تر از دوره های قبل وجود دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتند با تایید صلاحیت مسعود پزشکیان که چند ماه قبل صلاحیتش برای کاندیداتوری مجلس در ابتدا رد شده بود _به اقرار خودش_ آمار مشارکت را بالا ببرند.از اینرو وی و هواداران محافظه کارش در تلاشند تا کور سوی امیدی در ذهن و دل مردم خسته و سرخورده از تحقیر، تهدید و سرکوب ایجاد نمایند. اما آنچه او و دیگر اصلاح طلبان ولو دلسوزانه وعده میدهند حتی اگر پیروز انتخابات باشند سرابی بیش نیست.

از اینرو ما تصمیم گرفتیم با انتشار این بیانیه دلایل عدم مشارکت خود در انتخابات را با مردم عزیز و فهیم در میان بگذاریم و تلاش کنیم تا با تکیه بر راهبرد مقاومت مدنی مسیر سخت و ناهموار تغییر و تحول بنیادین را با همراهی هم و دست در دست هم تا رسیدن به مقصود سپری نماییم. 

دلایل ما برای عدم مشارکت در انتخابات: 

۱-انتخابات در جمهوری اسلامی از معنای حقیقی که همان اعمال اراده و خواست مردم است خالی شده و صرفا به یک مناسک سیاسی برای معرفی افراد مورد تایید حاکمیت تبدیل شده است. حضور در چنین انتخاباتی فارغ از اینکه نام کدام کاندیدا به عنوان فرد پیروز اعلام میشود معنایی جز پذیرش و تایید وضع تحمیلی کنونی و توهین به شعور اجتماعی مردم ندارد. 

۲- دولت ها در ایران از دو حالت خارج نبوده و نیستند یا اراده و میل به تغییر براساس خواست و رویکرد اکثریت مردم را دارند اما از توان لازم برای انجام آن برخوردار نبوده و نیستند. یا هدفشان حفظ حکومت طبق خواست و اراده همان هسته سخت قدرت است.در هر دو حالت نتیجه و پایان عملکرد آنها برای مردم یکسان است و از این جهت انتخاب ما تفاوتی در وضعیت زندگی ما ندارد. 

۳-اگر چه منکر تفاوتهای فردی در منش و نگرش کاندیداها نیستیم اما تنها کاندیدایی که شاید انتظار تغییر از او میرود دو گزاره کلیدی،مهم و البته همراه با بیان صادقانه دارد.”برنامه ندارم و همان برنامه دولت قبل که مصوب شده را طبق قانون اجرا میکنم. در جهت اجرای سیاستهای کلی نظام و اجرای منویات مقام معظم رهبری تلاش میکنم” خب سوالی که باید حامیان و مبلغان تنها کاندیدای با منش و نگرش تاحدودی متفاوت از دیگر کاندیداها پاسخ دهند این است که آیا مشکل اکثریت مردم که مخالف وضع موجود هستند اجرا نشدن و بی توجهی رؤسای دولت قبل به سیاستهای کلی نظام بوده است که این وعده موجب بازگشت دوباره مردم معترض و ناراضی به پای صندوق رای شود؟ 

۴-هر عقل سلیمی قبول دارد که بخشی از مشکل کشور معلول ناتوانی و ناکارآمدی مدیران و انتخاب جناحی و ایدئولوژیک بجای انتخاب براساس شایستگی و تخصص و تجربه لازم است. اما تجربه دولت خاتمی و دولت روحانی نشان داد که حتی اگر تا حدودی امکان انتخاب مدیران متخصص و شایسته تر وجود داشته باشد که مانند طبیبی حاذق تشخیص دهند که عامل و ریشه مشکلات اقتصادی،سیاسی،اجتماعی و فرهنگی کجاست اما ساختار حقوقی و حقیقی قدرت(اختیارات قانونی و عملکرد فراقانونی دیگر نهادها)ذره ای اجازه درمان نمیدهد. 

۵- مشارکت در انتخابات نادیده گرفتن تمام هزینه هایی است که در طول این سالها به مردم تحمیل شده از عقب ماندگی شدید در توسعه گرفته تا هزینه هایی چون اخراج از کار،مهاجرت اجباری،زندان و حتی متاسفانه و ناباورانه کشتار مردم به دلیل اعتراضات خیابانی.زیرا آشکارا این پیام را برای هسته سخت قدرت دارد که “تو هر بلایی بر سرمان بیاوری ما چاره ای جز بازی در زمین تو و طبق قواعدی که تو تعریف میکنی نداریم.” به همین دلیل ما به هیچ عنوان در زمینی که کمترین قدرتی برای تعیین قواعد در آنرا نداریم بازی نخواهیم کرد. 

۶-برخی بر این باورند که هم میشود در انتخابات شرکت کرد و هم به اعتراضات با راهبرد مقاومت مدنی ادامه داد.اما این ادعا اگر برای فریب مردم نباشد باید گفت ادعایی است بسیار نادرست. زیرا منطق مقاومت مدنی یعنی اینکه حکومت طبق قواعد رسمی اجازه تغییر و مطالبه گری نمی دهد و شهروندان ناچار میشوند خارج از قواعد رسمی و با تکیه بر قدرت حاصل از همگرایی و انسجام به خواست و مطالبه خود دست پیدا کنند. اما مشارکت در انتخابات یعنی پذیرش این موضوع که راه قانونی و رسمی اعمال نظر و مطالبه گری باز است.به همین دلیل مشارکت در انتخابات بدون اینکه هیچ دستاوردی داشته باشد به شدت موجب تضعیف و شکاف در صفوف معترضان میشود.  

۷- این دلیل آخر کاملا معطوف به این نظر اصلاح طلبان است که پزشکیان در مقاطع حساس که مردم سرکوب شدند از مردم حمایت کرده است. و برای اثبات این مدعا به نطق 5 دقیقه ای هفتم تیر ۸۸ پزشکیان در مجلس و نامه اول مهر ۱۴۰۱ درباره مرگ مرحوم مهسا امینی و چند برنامه تلویزیونی و مصاحبه با خبرگزاری ها اشاره میکنند.در حالیکه اگر فیلم آن سخنرانی را مشاهده کنید و یا نامه اول مهر را بخوانید حتی در یک جمله آن به کشته شدن مردم در خیابان اشاره نمیشود.اما بر فرض قبول این مدعا آیا در طول ۱۶ سال نمایندگی مجلس وقتی طبق اصل ۸۴ “هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر نماید” آیا ایشان در طول همه این سالها از اخراج کارگران،معلمان، اساتید و دانشجویان معترض بی اطلاع بودند؟آیا در طول همه این سالها از زندانی شدن فعالان صنفی،سیاسی،رسانه ای و دانشجویی بی اطلاع بودند؟آیا بعنوان یک نماینده مجلس و پزشک متخصص علت مرگ مهسا امینی که خودشان شفاف سازی درباره آنرا ضروری و منتج به جلوگیری از هزینه های بیشتر عنوان کردند را پیگیری کردند؟ اگر مردمی بودن یعنی یک سخنرانی،یک نامه،یک برنامه تلویزیونی و مصاحبه با یک خبرگزاری که نتیجه مردمی بودن ایشان در دولت هم از هم اکنون مشخص است. 

ما امضا کنندگان این بیانیه براساس این ۷ دلیل شرکت در انتخابات را ولو با فرض پیروزی کاندیدای اصلاح طلب اشتباه، بدون نتیجه در حل مشکلات و از همه بدتر عامل افزایش مشروعیت و انگیزه سرکوب بیشتر مطالبه گران و معترضان میدانیم و از این طریق اعلام می نماییم که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نخواهیم کرد. 

امضا کنندگان

به ترتیب حروف الفبا (براساس نام) 

1. ابراهیم حسینی 

2. ابراهیم خدادادی 

3. ابراهیم طاهری 

4. ابراهیم فضلی 

5. ابراهیم یگانه فتحی 

6. ابوالفضل رحیمی شاد 

7. احمد آسوده 

8. احمد حیدری 

9. احمد شکوری 

10. احمد طهماسبی 

11. اردشیر نوروزی 

12. اسفندیار بهرامی 

13. اسفنديار اسماعيل‌زاده 

14. اسماعیل خلیلی 

15. اسماعیل خدایاری 

16. اسماعیل طاهری 

17. اسماعیل کلهر 

18. اسمعیل صدیق 

19. اصغر امیرزادگان 

20. اصغر امیری 

21. اصغر حاجب 

22. اطهره جلال کمالی 

23. اعظم قافله باشی 

24. اکبر جوادی 

25. اکرم صادقی 

26. الدوز هاشمی 

27. الهه عسکرزاده 

28. الهه کریمی 

29. الهام رجبی 

30. الهام رسول‌زاده 

31. الهام نوذری 

32. ام البنین علی‌آبادی 

33. امید ناصحی فر 

34. امیر حسن‌زاده 

35. امیرحسین انصاری 

36. امیرحسین انصاری فر 

37. امیرحسین مردانی 

38. امین حیدری 

39. امین رحمانی 

40. ایرج رحمانی 

41. ایرج رهنما

42. ایمان زندی 

43. ايراندخت بدرى 

44. آذر رضازاده 

45. آرام ابراهیمی 

46. آرزو مکوندی 

47. آرش زنگنه 

48. آزیتا طاهر خانی 

49. آزیتا کریمی 

50. آسیه سهیلی نیا 

51. آسیه صالحون 

52. بانو صالحون 

53. بتول عوض‌زاده 

54. بنفشه امیدوار 

55. بهاران زارعی 

56. بهجت نوری نژاد 

57. بهرام مجیدی 

58. بهزاد متین فر 

59. بيژن پولادوند 

60. بیگم جان موسوی 

61. پرستو رضایی 

62. پروانه کرد 

63. پرویز رحمانی 

64. پری زراسوند 

65. پری شمس هفشجانی 

66. پریسا باوادی 

67. پريوش مرداى 

68. پوران بویر 

69. پوران قاسمی 

70. تاجی شینی 

71. توران سلیمانی 

72. توران قنبری 

73. تورج شكرانى 

74. ثریا نور 

75. جبار رحمانی 

76. جمشید نظری 

77. جواد حسامی 

78. جواد رحمانی 

79. چنگیز شعاعی 

80. حامد محمودی 

81. حامد موسوی 

82. حبیب کیایی 

83. حسن احمدی 

84. حسن اکبری 

85. حسن رحمانی 

86. حسن طاهرخانی 

87. حسن عباسی‌زاده 

88. حسن محمدی 

89. حسن نظريان 

90. حسین حیدری 

91. حسین رضازاده 

92. حسین سیفی 

93. حسین طاهرخانی 

94. حسین فرمنش 

95. حسین محمدی 

96. حسین منصوری 

97. حسین نوروزی 

98. حسین یزدانی 

99. حمید اصغری 

100. حمید خداوردی 

101. حمید طالبی 

102. حمید علیمردانی 

103. حمید قاسمی 

104. حمیدرضا شریفی 

105. حمیده ظهیری 

106. حنانه محمدی 

107. حوری دژ 

108. خدیجه پیام 

109. خدیجه سمالی زاده 

110. خلیل بوتگی 

111. خلیل جیرانی 

112. داریوش محمودی 

113. داود محمدی 

114. داود یاوری 

115. راحله حسین زاده 

116. راضیه اسماعیل زاده 

117. راضیه خادمی 

118. راضیه رستمی 

119. رباب قريشی 

120. ربابه احمد نژاد 

121. رحمان عابدینی 

122. رحیم امیری 

123. رستا یزدانی 

124. رسول زمانی 

125. رسول یگانه 

126. رضا احمدی 

127. رضا انصاری 

128. رضا بخش رحمانی 

129. رضا بیات 

130. رضا جلیل زاده 

131. رضا حداد 

132. رضا طاهرخانی 

133. رضا غضنفری 

134. رضا کلهر 

135. رضا مرادی 

136. رضا موسوی 

137. رضا میرزایی 

138. رضوان اسماعیلی 

139. رضوان شکوهی 

140. رقیه احمدنژاد 

141. روح اله مردانی 

142. ریحانه رضوی 

143. زاهد مجیدی 

144. زهرا احمدیان 

145. زهرا اسفندیاری 

146. زهرا پیرمردوند چگینی 

147. زهرا حیدری 

148. زهرا خماریان 

149. زهرا ربیع‌پور 

150. زهرا سادات موسوی 

151. زهرا صادقی 

152. زهرا عابدینی 

153. زهرا عباسی 

154. زهرا عوض‌زاده 

155. زهرا نصرتی 

156. زهرا‌سادات موسوی 

157. زهره اسکندری 

158. زهره چگینی 

159. زهره خوشکار 

160. زهره رحیمی 

161. زهره رستم‌نژاد 

162. زیبا حسنی 

163. زیبا غریبی 

164. زینب باقری 

165. زینب سلیمانی 

166.             زینب عزیزی 

167. زینب مرادی 

168. زینب نظری نژاد 

169. زینت بندانی 

170. زينب خاتمى 

171. ژیلا خیر 

172. ژیلا دلوری 

173. ژیلا رحیمی 

174. سارا سیاهپور 

175. سارا کریمی 

176. سارا کریمی پور 

177. سارا مرداسی 

178. ساردان شمس 

179. ساغر رضایی 

180. سجاد کریمی 

181. سروگل شاهلو زاده 

182. سعید ابراهیمی 

183. سعید خانی 

184. سعید زارع 

185. سعید طاهرخانی 

186. سعید کاظمی 

187. سعيد آرش 

188. سکینه احمدی 

189. سکینه سادات 

190. سکینه فتحی 

191. سکینه قربانی 

192. سلطنت سواری 

193. سلطنت صادقی 

194. سمیه رحیمی 

195. سمیه زکی پور 

196. سمیه طولابی 

197. سمیه نوذری پور 

198. سودابه یوسفی 

199. سوره عاطفی 

200. سولماز فیض اله‌زاده 

201. سهراب فرخ‌زاد 

202. سهیلا میرغفاری 

203. سیامک امرائی 

204. سیامک صادقی چهرازی 

205. سیاوش اعظمی فرد 

206. سیاوش محمدی 

207. سید بهاء حسینیان 

208. سید حسین حسینی 

209. سید صادق بابایی 

210. سید مجیب آزاد 

211. سید محمد کاظمی 

212. سیف‌اله رضاپور 

213. سیما ایزدفر 

214. سیما سعیدی 

215. شاپور سلیمانی 

216. شاپور سلیمانی‌پور 

217. شبنم بهارفر 

218. شکراله احمدی 

219. شمایل مرادی 

220. شوکت نجفی 

221. شهرام عسگری 

222. شهربانو اسدى 

223. شهربانو موسوی 

224. شهرزاد قدیری 

225. شهلا احمدی 

226. شهلا رحمانی 

227. شهلا رستمى 

228. شهلا سیروس 

229. شهلا عسگری 

230. شهلا کریمی 

231. شهلا مظاهری 

232. شیوا حسینی 

233. صبا هاشمی 

234. صحبت الله فراهانی 

235. صدیقه زارعی 

236. صدیقه قاسمی 

237. صديقه فرشاد 

238. صغری رئیسی اردلی 

239. صفدر براتی 

240. صفیه بسیم 

241. صفیه نوروزی 

242. صلاح آزادی 

243. صنم نوروزی 

244. ضیاء اله بیداردل 

245. طاهره رحمانی 

246. طاهره عظیمی 

247. طاهره مهدوی 

248. طوبی شاهسوند 

249. طیبه احمدی

250. طیبه درستکار 

251. طیبه صلاحی 

252. طيبه قاسمى 

253. عباس بهروزی 

254. عباس سعادتمند 

255. عباس محمدی 

256. عبدالرضا حیدری‌زاده 

257. عبدالرضا قنبری 

258. عبدالله یزدانی 

259. عزیز طاهرخانی 

260. عصمت نیک باقری 

261. عفت شبان آزاد 

262. علی  باقری 

263. علی احمدی 

264. علی اصغر تقوی 

265. علی اکبر حیدری 

266.             علی اکبر زمانی 

267. علی اکبر مرادی 

268. علی آقایی 

269. علی بهرامی 

270. علی دسینه 

271. علی رحمانی 

272. علی سمیعی 

273. علی سینا کیانی 

274. علی شاهولی 

275. علی عسگری 

276. علی غلامعلی زاده 

277. علی فخرایی 

278. علی قاسمی 

279. علی لطیفی 

280. علی محمدی 

281. علی‌ نهالی‌ 

282. علی وفایی 

283. علی یارمحمدی 

284. علیرضا  اکبری 

285. علیرضا افزون 

286. علیرضا امینی 

287. علیرضا ایمانی 

288. علیرضا طاهرخانی 

289. علیرضا قنبری 

290. علیرضا مجد 

291. علیرضا نظری 

292. علیرضا نعمتی 

293. علیرضا هاشمی 

294. عنایت حمادی 

295. عیدی سیدی 

296. غدیر محمودی 

297. غفار دیندار 

298. غلامرضا غلامی کندازی 

299. غلامرضا نیازی 

300. غلامعلی شهریاری 

301. فاطمه اسدی 

302. فاطمه آقابابایی 

303. فاطمه باقری 

304. فاطمه بسیم 

305. فاطمه بهمنی 

306. فاطمه پازوکی 

307. فاطمه رحمانی 

308. فاطمه زنگنه 

309. فاطمه سعداوی 

310. فاطمه سمیعی 

311. فاطمه طاهرخانی 

312. فاطمه عبدالخالقی 

313. فاطمه عسکری 

314. فاطمه مجد 

315. فاطمه محقق 

316. فاطمه مختاری 

317. فاطمه مهرعلیان 

318. فائق فرجی 

319. فتح اله غلامی کندازی 

320. فرامرز خداشناس 

321. فرحناز جوادی 

322. فرزانه جباری 

323. فرزانه داودپور 

397. محمد قدرتی 

398. محمد کرد 

399. محمد کمالی 

400. محمد لشگری 

401. محمد محمدی 

402. محمد مومنی 

403. محمدرضا احمدی 

404. محمدرضا بابایی 

405. محمدرضا بهزادپور 

406. محمدرضا دهقان 

407. محمدرضا رمضانزاده 

408. محمدرضا سلیمی 

409. محمدرضا علیجانی 

410. محمدرضا کریمی 

411. محمدرضا کشمیری 

412. محمود باقی زاده 

413. محمود بخست 

414. محمود تقی پور 

415. محمود صادقی 

416. محمود فراهانی 

417. محمود کریمی 

418. محمود نوروزى 

419. مختار اسدی 

420. مدینه قنبری 

421. مرتضی بیگی 

422. مرتضی زینعلی 

423. مرتضی سبزیمراد 

424. مرتضی فهیمی 

425. مرضیه بدری 

426. مرضیه بیدی 

427. مرضیه تاج الدین ماهانی 

428. مرضیه سنگ سفیدی 

429. مرضيه نظرى 

430. مرمر نظرنژاد 

431. مریم آقایی 

432. مریم بابایی 

433. مریم بلوطی 

434. مریم حاج حسینی 

435. مریم رزقی 

436. مریم سپهری 

437. مریم سگوند 

438. مریم شاکری 

439. مریم شیرمردی 

440. مریم لطفی 

441. مریم میر کریمی 

442. مژگان احمدی 

443. مژگان اسکندری 

444. مژگان اصلانی 

445. مژگان مقدس 

446. مستوره بدخش 

447. مسعود زینال‌زاده 

448. مسعود فرهیخته 

449. مسعود میرزایی

450. مسلم سعادتمند 

451. مصطفی رباطی 

452. مصطفی رمضانی 

453. مصطفی یگانه 

454. معصومه احمدی 

455. معصومه اختیاری 

456. معصومه خلیل‌زاده 

457. معصومه رضا پور 

458. معصومه مرادپور 

459. معصومه میرزایی 

460. منصور زارعی 

461. منصوره کریمی 

462. منوچهر مرادی 

463. موسی الرضا جلیلی جشن آبادی 

464. مهدی توسلی 

465. مهدی جباری 

466. مهدی حسینی 

467. مهدی خلیلی 

468. مهدی طاهرخانی 

469. مهدی عسکری 

470. مهدی غیبی 

471. مهدی قاسمی 

472. مهدی قلندری 

473. مهدی قهری 

474. مهدی میانجی 

475. مهدی یوسفی 

476. مهری رضایی 

477. مهری مرادی 

478. مهشيد كريمى 

479. مهناز ابراهیمی 

480. مهناز امامی 

481. مهناز تقی زاده 

482. مهناز حسینی 

483. مهناز خیر 

484. مهناز شفيع 

485. مهناز طالبی 

486. مهوش رهدار 

487. مهین قاسمی 

488. میترا سالاری 

489. میترا ندری 

490. میثم شریف 

491. نازنین حسنی 

492. ناصر سرچمی 

493. ناهید شمسی زاده 

494. نجف علیجانی 

495. نرگس احمدی 

496. نرگس حاج محمدی 

497. نسترن حسن ابادی 

498. نسرین بهمن پور 

499. نسرین جهانگیری فرد 

500. نسرین حیدری زاده 

501. نسرین رضا زاده 

502. نسرین علاسوند 

503. نصرت خرمایی 

504. نضال صفی زاده 

505. نعیم سرخی 

506. نیلوفر حسینی 

507. نیلوفر فاضلی 

508. هادی عابدینی 

509. هادی محسنی 

510. هایده اخوان 

511. هدیه هدیه لو 

512. هما صادقی 

513. همایون گشتاسب 

514. هنگامه احمدی 

515. هوشنگ میرزایی 

516. هومن عدالتی 

517. یاسر حزباوی 

518. یداله ویژه 

519. یوسف رحمانی 

520. یوسف علی نوری

*سایت خبری تحلیلی کلمه

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *